JansonAdvies

                 JA zeggen tegen uitdagend en inspirerend onderwijs

Wat biedt JansonAdvies?


JansonAdvies is de naam van mijn bureau. 
Van hieruit ondersteun ik basisscholen die de onderwijs- en ontwikkelbehoeften van hun leerlingen tot uitgangspunt van hun dagelijks handelen willen maken. Het gaat dan steeds om de samenhang tussen professionalisering en schoolontwikkeling,
die als de helften van een ritssluiting in elkaar moeten passen (zoals prof. Geert Kelchtermans uit Leuven dat ooit treffend beschreef).

Ik verzorg een door de NDV erkende daltonopleiding aan teams, waarin die ritssluiting uitgangspunt is om optimaal rendement uit die investering te halen.

Daarnaast ben ik
zowel reken- als taalexpert. Op beide gebieden heb ik de nodige artikelen en boeken gepubliceerd. 
In die hoedanigheid ben ik betrokken bij de verdere ontwikkeling van Jeelo, je eigen leeromgeving. Zie www.jeelo.nl

Een voorbeeld hiervan is de zowel taalkundig als leerpsychologisch onderbouwde spellingdidactiek.  Deze staat beschreven in Op zoek naar letters - de andere spelling- en grammaticadidactiek. Zoals de ondertitel al aangeeft is hierin ook de recente, op betekenis gerichte grammaticadidactiek opgenomen. De bijbehorende oefenkaarten (gebruiksmateriaal) voor spelling zijn gratis digitaal beschikbaar voor wie met deze didactiek gaat werken.

Ook houd ik me al geruime tijd bezig met begaafdheid en talentontwikkeling, maar dan wel gericht op alle leerlingen.
Dit is een van de redenen om samen te werken met Jeelo, omdat thematisch onderwijs veel kansen biedt om onderwijs betekenisvol te maken voor alle leerlingen.

Wat mijn ondersteuningsmogelijkheden allemaal inhouden, staat beschreven op mijn andere website: www.janson.academy.
Daar zijn ook mijn artikelen van de laatste jaren te downloaden.  

 

Speciaal voor leraren die hun taalonderwijs willen uitbreiden met of invullen door meer open  opdrachten, heb ik Het Taallab ontwikkeld. 
Dit is een openbare website, waarop verrijkende taalopdrachten staan, vaak in een op onderzoek gerichte vorm. Deze verzameling opdrachten zal ik regelmatig verder uitbreiden. 
Kijk daarvoor op www.hettaallab.nl. 


Is hierdoor je interesse gewekt? 

Wil je weten wat ik voor jullie kan betekenen?

Gebruik dan het contactformulier.
Ik denk graag met jullie mee!

 Dolf Janson

 Via dit formulier kun je de zes recent door mij geschreven boeken bestellen, zonder verzendkosten. Er is geen voorraad, want het is print-on-demand.
Bestelformulier boeken.pdf (144.83KB)
Via dit formulier kun je de zes recent door mij geschreven boeken bestellen, zonder verzendkosten. Er is geen voorraad, want het is print-on-demand.
Bestelformulier boeken.pdf (144.83KB)